Egy “L” vagy kettő,  avagy melyik a helyes írásmód: hulahopp vagy hullahopp? 🙂 
Helyesen egy L-el kell írni, az angol hula hoop szó alapján, bár néhány óra karikázás után hulla vagyok, ehhez a szóhoz nincs semmi köze 🙂

Nehéz karika jobban fogyaszt ….
Tévhit! Minél nagyobb a karika átmérője, annál lassabban tesz meg egy kört a derékon,  minél nagyobb a súlya, annál nagyobb a saját lendülete a fizika törvényei alapján. A kezdők számára készült karikák ezért jellemzően nagyobbak és nehezebbek, tehát kevesebb energia befektetés kell a mozgásban tartásukhoz. A túl nehéz karika a gerincnek se tesz jót, ugyanis lendülettel a súly megsokszorozódik, így nagyobb oldal irányú terhelésnek teszi ki.
A webshopban található karikák ezért maximum 50 dkg-osak.

Aki nem karikázott gyerekkorában, az később már nem tudja megtanulni….
Tévhit! A saját példám és rengeteg nemzetközi nagy név bizonyítja, hogy felnőtt korban is hihetetlen hatékonyan lehet vele edzeni, újabb és újabb trükköket tanulva. Tény, hogy a gyerekek fantasztikusan ügyesek és gyorsan tanulnak, már csak azért is, mert kevesebb gátlásuk van és önfeledten játszanak. Nyugodtan hozd magaddal gyermekedet is az órámra, jól fog szórakozni 🙂

Köldök piercing jelent-e akadályt?
Nekem és még jó néhány tanítványomnak is van és még sose volt vele gond.  Nyári workshopok alkalmával bikiniben pörgetve se akadt bele soha a karika, eddig nem volt negatív tapasztalat, ugyanakkor érdemes szem előtt tartani, hogy mint minden sportnál, így a hulhoppnál is érdemes a könnyen eltávolítható ékszereket mellőzni gyakorlás közben.

Érdekesség, hogy a hulahopp karikázás csak kb. 50%-ban fizikai tevékenység, 50%-ban pedig agymunka, vagyis a koncentráción is sok múlik, az ügyesség nem minden.

Bizonyos trükkök alkalmasak arra, hogy összhangba hozzák az agy két féltekéjét. Ilyen például a folyamatos forgás, vagy amikor a megszokottól ellentétes irányba karikázunk.