Márványi Anna vagyok, néhány éve kezdtem el komolyabban foglalkozni hulahopp karikával való tánccal, vagyis hoopdance-el. Közgazdászként diplomáztam és bankban dolgoztam, amikor a barátom átküldött egy videót, amin egy lány hulahopp karikával táncolt. Teljesen magával ragadott az a természetesség, nőiesség, és vidámság, ami ebből a játékos mozgásból áradt. Azonnal ki akartam próbálni! Elkezdtem kutatni, hogy ki tart ilyen órákat, de rá kellett ébrednem, hogy amíg Amerikában tombol a hoop láz , addig itthon alig tudják, hogy mi fán terem a hoopdance, mi mindent lehet ebből az egyszerű eszközből kihozni.

Mivel a zsonglőrködés és a cirkusz világa nem áll közel hozzám, inkább autodidakta módon képeztem magam, videókból tanultam, külföldi hulahoppos oldalakat bújtam és egyre inkább a szenvedélyemmé és az önkifejezésem eszközévé vált a hulahopp. Ugyanakkor nőtt bennem a vágy, hogy másokkal is megosszam ezt a csodát, a töltekezésnek és belefeledkezésnek ezt a nem mindennapi módját,  illetve összehozzam azokat, akik már hozzám hasonlóan felfedezték a karikás tánc testi-lelki fejlesztő hatását.

Elkezdtem felnőtt méretű karikákat készíteni egyedi díszítéssel, majd 2013 áprilisában kimentem Prágába, ahol a  Hoopnotica, a legnagyobb amerikai hulahopp iskola tartott tanárképző kurzust. Az oklevél megszerzését követően életre hívtam a Hoopdance Hungary-t és azóta már csak az oktatásnak, karika készítésnek és fellépéseknek élek.